Europa är en så mångfacetterad kontinent. Utgående från öst finns många platser att besöka och distinkta karaktär dessa traditioner gör den till en av de bästa destination för alla turister. Det faktum att de har skapat en enhetlig visering för de flesta av fastlandet innebär att utmaningarna för turister är mycket begränsade.

När människor börjar förstå de olika sätt att arbeta inom ramen för den europeiska traditionen, kommer de att se att det är mycket mer än de stora städerna eller de imperialistiska krafter som försöker att återupptäcka sina gamla härlighet. Den östra tradition omfattar områden som Turkiet, som är avgjort islamisk. Det finns underbara dyrkan hus och arkitektur som har haft de religiösa influenser som fortfarande är relevanta fram till idag. Skillnaderna mellan Turkiet och resten av Europa är lika fascinerande som själva. Det är en exotisk element som kommer att göra detta till en av de främsta platserna för nya aktörer.

Medelhavet bär länder som Italien och Grekland. Dessa har en tydlig klimat och kultur. Ibland blir så varm att den personen kanske glömmer att de är i Europa. Vid andra tillfällen är det lika kallt. Det är den typ av plats och det är en del av mystik som gör Europa speciellt för turister. Köket i detta område är så gott som oöverträffad när det gäller friska. Förekomsten av olivolja och fisk är bara en av de stora fördelarna att besökarna kan ha. Så småningom kommer de att lära sig om alla vin kokare och fruktträdgårdar.

Medelhavet är ett av de mest populära destinationerna i Europa. Detta sedan kompletteras med östeuropeiska blocket som är nästan som ett övergångsområde från islamiska till Europeiska. Det är länder som har drabbats av enorma utmaningar till följd av kommunismen. Därför deras inkomstnivå är inte lika hög som andra västländer.